Onze boeken komen tot stand op het online platform van De Correspondent. Door ze te kopen, maak je onafhankelijke journalistiek mogelijk. Heel veel dank daarvoor!

 

Ons eigen postkantoor

Op onze redactie staat een aantal goed gevulde boekenkasten, voorraaddozen en een bureau: ons postkantoor! Hier worden elke dag de boeken ingepakt en verzonden - ook als cadeau. 

Wanneer ontvang je het boek?

Wanneer je een e-book bestelt, sturen we het direct naar je op. Je kunt het lezen op je e-reader, iPad, Kindle, iPhone en smartphone. We sturen je een epub, pdf en mobi-bestand. Zonder kopieerbeveiliging, zodat je het boek ook kunt uitlenen aan anderen.

Ook audioboeken ontvang je direct na bestelling. Je krijgt een downloadlink waarmee je het audioboek als zip-bestand kunt downloaden.

Voor papieren boeken geldt: als je het boek op een werkdag voor 16.00 uur bestelt, doen we het dezelfde dag nog op de bus! Ben je in de buurt van onze redactie (aan het Barentszplein 7BG in Amsterdam)? Dan ben je natuurlijk ook altijd welkom om het boek persoonlijk af te halen. 

Wat zijn de verzendkosten?

We proberen zo min mogelijk verzendkosten te rekenen, en tegelijkertijd onze boeken zo voordelig mogelijk te houden.

Voor alle bestellingen van €20,00 of meer nemen we binnen Nederland zelf de verzendkosten voor onze rekening. Naar België en Duitsland zijn de verzendkosten €5,00. Voor verzendingen naar Frankrijk brengen we €10,00 in rekening. 

Bij kleinere bestellingen van minder dan €20,00 binnen Nederland vragen we verzendkosten van €2,99.

Kan je als bedrijf of particulier ook op factuur bestellen?

We kunnen je een factuur mailen en de bestelling opsturen. Neem dan even contact op met uitgeverij@decorrespondent.nlGaat het om grote bestellingen, reken dan op een iets langere bezorgtijd. 

Geef je het boek cadeau?

Dan kunnen we het rechtstreeks naar de gelukkige verzenden. Je kunt ook een persoonlijke boodschap aan ons doorgeven, dan zetten wij die voor je op een kaartje. 

Dit doe je door in je winkelmandje op "Cadeaupapier!" te klikken en daar je boodschap in te vullen. Deze zetten wij dan voor je op een kaartje. Als je dat op werkdagen voor 16.00 uur doet, kan het boek dezelfde dag nog op de bus.

Wat is het boekenlidmaatschap?

We geven met De Correspondent ongeveer vier tot zes boeken per jaar uit. Met een boekenlidmaatschap heb je die automatisch als eerste in huis.

Je kunt kiezen uit een abonnement op papieren boeken, e-books of het totaalpakket met korting. Bekijk hier alle voordelen van een boekenlidmaatschap van De Correspondent.

Koop je een boek liever in de boekhandel?

Dat kan natuurlijk ook! Op onze boekhandelkaart vind je fijne boekhandels bij jou in de buurt. Zo is Bosschenaar Vera Mulder vaak te vinden in Boekhandel Adr. Heinen, struint Rutger Bregman graag door de kasten van de non-fictie afdeling van Boekhandel Bijleveld, tref je adjunct-uitgever Andreas Jonkers geregeld in Boekhandel Over het water en hangt uitgever Milou Klein Lankhorst vaak rond in Zwart op wit in Amsterdam.

Ben je toch niet tevreden?

We proberen het natuurlijk te allen tijde te voorkomen, maar mocht je onverhoopt een beschadigd boek ontvangen; laat het ons dan meteen weten via kiosk@decorrespondent.nl! We kunnen je dan zo snel mogelijk een nieuw exemplaar toesturen.

We hopen niet dat het zover komt, maar mocht je ertoe besluiten kun je - binnen 14 dagen nadat je jouw bestelling ontvangen hebt - ook je geld nog terugkrijgen door middel van dit formulier.

Heb je nog vragen over onze boeken?

Als uitgever van Je hebt wél iets te verbergen vinden we privacy heel belangrijk. Lees hier onze privacyverklaring. Verder zijn we als webshop wettelijk verplicht om op onze website een link naar het Europese online platform voor geschillenbeslechting te zetten. 

Ben je benieuwd naar de ontstaansgeschiedenis van de uitgeverij? Andreas Jonkers praat je op deze pagina bij.

Benieuwd naar de keuzes die we maken bij het uitgeven van onze boeken? Schrijf je dan in voor de nieuwsbrief van Milou Klein Lankhorst, en volg haar zoektocht naar hoe te lezen, schrijven en uit te geven in het digitale tijdperk.

Wil je op de hoogte blijven van nieuwe boeken? Schrijf je in voor onze boekennieuwsbrief en krijg een seintje bij nieuwe boeken en andere updates van de uitgeverij.

Wil je een van onze schrijvers uitnodigen om een lezing te geven? Lees meer over onze lezingen en mail naar onze agent anne@decorrespondent.nl

Heb je vragen of ideeën? Mail dan naar uitgeverij@decorrespondent.nl

De Correspondent Uitgevers
Barentszplein 7
1013 NJ Amsterdam

Ingeschreven bij de Kamer van Koophandel onder nummer 72234180
BTW-nummer 859039948B01.